Всички права запазени - ИК "Персей" 2024

Издателска къща "Персей" е създадена през 2004 г. от литературния критик и журналист Пламен Тотев, член на Съюза на българските писатели, автор на две книги с литературни изследвания и десет учебни помагала по български език и литература, написани в съавторство, както и на многобройни публикации в печата.

Акцент в продукцията на ИК „Персей” са:
- нашумелите автори и книги в съвременната руска и скандинавска литература (Сергей Алексеев, Александър Бушков, Сергей Минаев, Ян Гиу, Том Егеланд, Рой Якобсен...)
- световна класика (Оскар Уайлд, Брам Стокър, Робърт Шеридан...)
- исторически романи и документалистика
- българска проза и поезия (Евтим Евтимов, София Х., Симеон Хаджикосев...)
- подаръчни издания, съчетаващи в едно шедьоврите на любовната лирика, изобразителното изкуство и песента
- книги за деца и тийнейджъри
- учебни помагала по български език и литература от 5 до 12 кл., предлагащи по достъпен и разбираем начин учебния материал.

Издателството работи с едни от най-талантливите и утвърдени преводачи от различни езици (Ива Николова, Емил Минчев, Мариян Петров, Неда Димова, Росица Цветанова, Румен Руменов, Ростислав Петров, Василена Старирадева...), а също така и дава възможност за доказване на способни млади хора.

Книгите на издателска къща "Персей" могат да се намерят в книжарниците в цялата страна ("Хеликон", "Сиела", „Хермес”, „Oриндж”, „Буктрейдинг”, „Селена”, „Аполония”, “Лексико”, „Амадеус”, „Белканто” и др.).