Всички права запазени - ИК "Персей" 2024

Лине Кобербьол

Войната на жриците

Дина се разкъсва между двете си дарби. Едната, наследена от майка й, е тази на Жрица на срама, можеща да прозре дълбоко в душата на човек и да го накара да се засрами за лошото, което е сторил. Другата, наследена от баща й, е дарът на змията – способността да внуши на другите всякакви чувства или видения. Сега й се налага да се възползва от тях, за да спаси живота на много хора.
Наследник на престола, който му принадлежи по право, граф Нико решава да си го върне, за да сложи край на страданията на толкова
много хора, тероризирани от Дракан, графа на Ордена на дракона, който е заграбил властта. Затова прибягва към помощта на една красива, но опасна жена – владеещата всякакви оръжия Кармиан, и един продажен капитан на кораб – Гарвана.
За да не навлече беди върху най-близките си приятели Дина и брат й Давин, Нико тайно избягва, за да осъществи плана си. Но те усещат, че го грози смъртоносна опасност, и се впускат в опасно приключение, за да го спасят.
Дошло е време, когато силите на доброто трябва да се обединят и да се опълчат срещу злото, заплашващо да завладее света.
Дошло е време за войната на жриците.

Роман
ISBN 978-954-8308-28-1
288 стр., цена 11.98 лв.

Лине Кобербьол

Дъщерята на жрицата

Дина е наследила от майка си – Жрицата на срама, дарбата, когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни, да разбули неговите скрити помисли, недостойни постъпки и грехове и да го накара да изпита срам за извършените злодеяния. За Дина обаче тази сила не е дарба, а проклятие, което я обрича на изолация, враждебност и омраза.
Когато майка й е повикана в крепостта Дунарк, за да разкрие убиеца на владетеля, бременната му снаха и четиригодишния му внук, всичко се променя. Дина е изправена пред избор: да се скрие, като се примири и загърби истината, или да приеме дарбата си и да се опълчи на Ордена на дракона, чийто граф е готов да хвърли майка й на жестоките кръвожадни дракони от замъка. Решението й я въвлича във върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

Роман
ISBN 978-954-9420-41-8
216 стр., цена 6.99 лв.

Лине Кобербьол

Знакът на жрицата

С поредица инсценирани нападения Орденът на дракона иска да разпали вражда между клановете. Негови воини, преоблечени в цветовете на един от клановете, нападат и раняват Жрицата на срама. Синът й Давин тръгва да отмъсти.
Но сестра му Дина е пленена и отвлечена. Тя е наследила дарбата на майка си – когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни и да го накара да изпита срам за извършените грехове. Сега Дина насила е принудена да използва дарбата си в служба на жестокия Валдрако, роднина по майчина линия на Дракан, ужасяващия граф на Ордена на дракона.
Заедно с най-добрите си приятели Давин се отправя към непристъпния град Дракана, за да спаси сестра си и да постигне отмъщението, което търси.

Роман
ISBN 978-954-9420-55-5
254 стр., цена 6.99 лв.

Лине Кобербьол

Дарът на змията

Страшна заплаха надвисва над Жрицата на срама, над дъщеря й Дина, сина й Дaвин и приятеля им – графския син Нико. Една тъмна, студена и ветровита нощ те са принудени да бягат. Но къде можеш да се скриеш от един черен магьосник, който има същите очи като на Дина? Къде можеш да откриеш заслон, когато този, който те преследва, притежава дара на змията?
Когато Давин и Нико са изправени пред сигурна смърт, Дина е принудена да сключи една ужасна сделка, за да ги спаси и да надникне в пропастта на една шокираща тайна. Дали и тя не притежава дара на змията?

Роман
ISBN 978-954-9420-89-0
304 стр., цена 9.98 лв.

Персей

Чарлс Кингсли

Едно съдбоносно пророчество.
Един герой с божествен произход.
Една мисия срещу изконното зло.

Преди сблъсъка на титаните беше митът:
На Акризий, царят на Аргос, е предсказано, че ще загине от ръката на внука си. И той се заема по всевъзможни начини да се противопостави на раждането и оцеляването на детето на дъщеря си Даная.
Но Персей се ражда и поема по отредения му път – на един от най-великите герои на всички времена. Мисията му е да открие и победи ужасяващата горгона Медуза, да се сблъска с титана Атлас, да въздаде справедливост в дворците на самодоволни тирани, да спаси една окована красавица и да се влюби в нея.
Съпреживейте в този роман приключенията му, изцяло базирани на автентичните източници за легендите и митовете на Древна Гърция. Става дума за събития отпреди 3500 години, един-два века преди Троянската война.
Създадена в духа на античния роман, тази книга представя една героична история от зората на човешката цивилизация. За разлика от холивудските интерпретации сюжетът тук изцяло е основан на митологичната истина - такава, каквато я представят античните автори Аполодор, Павзаний, Хезиод, Хигин, Есхил, Софокъл, Еврипид, Терекид, Лукан, Овидий и Диодор Сицилийски.

Роман
ISBN  978-954-8308-49-6
144 стр., цена 7.99 лв.

Робин Худ

Хауърд Пайл

За пръв път на български – романът, който превърна Робин Худ в легенда.
Робин Худ – безстрашният разбойник, който живее в Шеруудската гора заедно с другарите си и ограбва богатите, за да помага на бедните. Каквито и капани да му залагат шерифът на Нотингам, епископът на Херефорд или злият Гай от Гизбърн, той трябва да оцелее, осланяйки се на верните си другари и използвайки не само точните си стрели, но и острия си ум...
Хауърд Пайл е първият писател, който пише роман с главен герой Робин Худ и създава литературния му образ, който след това е пренесен и в киното. На книгата му (като герои и сюжет) се опират всички следващи писатели и кинематографисти, за да разкажат историята на героя, чието име се е превърнало в нарицателно за всеки борец срещу алчността и несправедливостта, защитаващ бедните и слабите. Всъщност на Пайл дължим образа на Робин Худ такъв, какъвто го знаем днес.
Изключително свеж, забавен, с чувство за хумор и нерядко трогващ, неслучайно романът и днес продължава да бъде издаван многократно в цял свят и да бъде приеман с неугасващ интерес от съвременните читатели от всички възрасти.

Роман
ISBN 978-954-8308-50-2
320 стр., цена 11.98 лв.

Вещицата и нейните деца
приказки от Романьола Мирославова

Поет и прозаик, Романьола Мирославова представя в тази книга своите версии на библейски, легендарни, исторически и съвременни сюжети: митовете за Каин и Авел, Рождество Христово, Ромул и Рем, историята на Агрипина и Германик...

ISBN 978-954-8308-56-4
112 стр., цена 4.99 лв.

Ръдиард Киплинг

Пакостникът Пък

Главните герои на „Пакостникът Пък“ Дан и Уна са така запленени от историята в знаменитата комедия „Сън в лятна нощ“, че сами разиграват сцени от нея на полянка близо до дома им. Но неочаквано от храстите се появява „малко, кафяво, широкоплещесто човече с остри уши, чип нос, дръпнати сини очи и усмивка, която разполовяваше луничавото му лице.“ Това е Киплинговият Пък, който се самоопределя в книгата като „най-старото създание в Англия“. Оказва се, че децата са си избрали място за игра близо до дома на царицата на феите.
Пък е разказвачът на стародавни английски истории пред любознателните деца, а твърде често и посредник между тях и други разказвачи от миналото. Най-старата история е тази за меча на Уилънд, но всяка следваща напредва във времето, като последната, вложена в устата на евреина Кадмиел, разказва за обстоятелствата около появата на знаменитата Магна Харта в началото на XIII в., по времето на английския крал Джон Безземни. История, легенди и авторски хрумки са сплавени блестящо в тази прекрасна книга.
Още информация и трейлър на книгата.

Роман
ISBN 978-619-161-097-6
288 стр., цена 12 лв.

Красимира Султанова

Принцесата на Перперикон

Какво общо имат египетската богиня Бастет, жената котка, и траките? Какви изключителни артефакти се намират в пределите на България? Съществува ли някаква висша сила, която свързва минало, настояще и бъдеще и определя съдбата на всеки човек?
Неда е в трудна ситуация: майка ѝ безследно изчезва във Венецуела по време на експедиция, а баща ѝ, който е археолог, претърпява тежък инцидент в Тибет и е прикован към инвалидна количка. Неда трябва да се справя и с ученето, подигравките от съученици, неразбиращи колко ѝ е тежко, и първата невинна любов с нейния съученик Сам.
Разкопките край местността Градище в Странджа и на Перперикон в Родопите като че ли отварят врата към миналото на привидно несвързани един с друг герои. Неда, родителите ѝ, учителката ѝ по история Сибила, синът на хазяйката на Сибила и докторът, проявяващ интерес към нея, се оказват свързани посредством тайни отпреди хиляди години – тайни, които определят изборите им и в настоящето.
И способна ли е Неда да разгадае нео­бяснимите явления, които я сблъскват с един непознат и невидим за другите свят, който се намира на границата с реалността?

Роман
ISBN 978-619-161-156-0
224 стр., цена 14.99 лв.

Андерс Метесен

Карирания нинджа

Това е историята на едно най-обикновено датско момче, Аске, което получава за рождения си ден доста необикновена кукла нинджа, донесена от Тайланд. Необикновена, защото е жива, но това е известно единствено на Аске. Карирания Нинджа има способността да реши всичките проблеми на срамежливото момче, ала едновременно с това и да го постави в най-излагащи ситуации – пред съучениците или пред момичето, в което е влюбен.
С непогрешимия си хумор авторът ще те накара да се превиваш от смях, докато Аске прозира силата на истинското приятелство. А именно то е подложено на изпитание, когато цапнатият в устата Кариран Нинджа го въвлича в опасна мисия, която ще промени схващането му какво може и какво не може едно потенциално готино 13-годишно хлапе.
Андерс „Патока“ Метесен (р. 1975) е колоритна фигура на датската културна сцена: стендъп комик, актьор, рапър, сценарист и режисьор. Филмът по тази книга печели най-големите награди и е най-гледаната анимация на всички времена в Дания. Карираният герой става суперпопулярен, деца и възрастни са луди по него. Желанието им за продължение вече е удовлетворено: появи се и „Карирания Нинджа 2“, който ще зарадва и българските читатели.

Роман
ISBN 978-619-161-232-1
256 стр., цена 12.99 лв.

Маркета Пилатова

Какво разказваше горилата

Понг е мъжка горила, израсла като част от личната колекция на шейх милионер. Без каквито и да е познания за живота на горилите, приближените на шейха хранят Понг единствено със сладкиши и газирани напитки. За да се отърват от него след един инцидент, те го изпращат в Прага.
Пражкият зоопарк е сред най-добрите в света, но пред Понг тук се появяват други предизвикателства. Той трябва да се впише в горилското семейство, без да притежава такива умения, тъй като майка му е застреляна в джунглата още докато е бил горилско бебе, а самият той е бил продаден в заточение.
Маркета Пилатова е сред най-известните съвременни чешки писателки. Tя разказва вълшебно, като кара малки и големи да се замислят над всяко свое действие. Чрез образа на Понг тя помага на децата да осъзнаят, че всички ние сме лесно раними, когато другите не ни приемат.
„Какво разказваше горилата” стана книгата на 2020 г. за деца и младежи в Чехия и спечели наградата „Злата стуха”.

Роман за деца
ISBN 978-619-161-237-6
64 стр., цена 6 лв.

Андерс Метесен

Карирания нинджа 2: мисия Тайланд

Безскрупулният бизнесмен Филип Еберфрьо е на път да се измъкне от справедливо наказание. Излизането му от затвора в Тайланд поставя в опасност живота на няколко невинни
деца, които са потенциални свидетели срещу него. Затова при тринайсетгодишния Аске се завръща неговият верен приятел Карирания Нинджа – необикновена кукла нинджа (необикновена, защото е жива, но това е известно единствено на Аске). Двамата се впускат в борба за справедливост и възмездие.
Първото нещо, което момчето трябва да направи, е да убеди близките си, че Тайланд е най-добрата дестинация за семейна екскурзия. И майката на Аске, вторият му баща и вечно гладният му и лаком доведен брат отлитат за екзотичната страна. Няма спокойствие за Тайланд, където това щуро семейство се пуска по плажовете, съмнителните квартали и ол инклузив хотелите. Но всичко е подчинено на тайната мисия на Аске и Карирания Нинджа невинните деца да бъдат спасени, а престъпникът – наказан.
С вездесъщото си чувство за хумор Андерс Метесен ще те накара да се превиваш от смях, а на моменти и да изтръпваш от напрежение, поглъщайки на един дъх този прекрасен роман. Писателят е и най-популярният стендъп комик в Дания, а също и актьор, музикант, режисьор и писател. Дебютира в
литературата през 2016 г. с първия роман за Карирания Нинджа, който печели награди и се превръща в основа за хитовия едноименен филм. Втори филм е направен и по настоящата книга, която
може да се чете и самостоятелно. Романът е забавно и увлекателно четиво за всички възрасти.

Роман
ISBN 978-619-161-251-2
288 стр., цена 12.99 лв.

Сири Колу

Ние, Разбойникови

Тази забележителна книга е точно толкова свежа и анархична, колкото трябва да бъдат най-добрите детски романи.
Бандитският главатар Свирепия Карло открадва малката Виля импулсивно – когато Разбойникови нападат коли, обикновено те отмъкват само бонбони и други неща за ядене, барбита и списания. Виля, която е на път към къщата на баба си заедно с родителите и по-голямата си сестра, направо умира от скука. Ненадейно отвлечена, на нея ѝ се налага да прави компания на децата на бандитското семейство, Хилда и Кале. Но съвсем скоро находчивата и умна Виля ще стане една от Разбойникови.
„Ние, Разбойникови“ получава наградата за най-добър детски роман „Финландия Джуниър“ през 2010 г., а три години по-късно книгата печели и най-престижните награди за детска литература в Белгия и Холандия. Преведена е на 20 езика и е екранизирана. Успехът ѝ е толкова голям, че подтиква авторката да продължи приключенията на Виля и Разбойникови.

Роман
ISBN 978-619-161-315-1
230 стр., цена 15 лв.

Сири Колу

Ние, Разбойникови, и съкровището

Къде е скрит Наръчникът на наръчниците, онзи, който всяко разбойническо семейство търси от десетилетия? За пореден път Виля показва на какво е способна. Виля открива обещаваща следа за възможното местоположение на отдавна изгубения Наръчник на Хелмери Квист. Заедно със своите приятели от семейство Разбойникови тя обикаля всички антикварни книжарници по крайбрежието на Финландия в търсене на още следи. Но сред разбойниците тайните мисии никога не остават тайни за дълго – преди да сте казали „Великия Хеми“, другите разбойнически семейства вече са по петите на Виля и бандата ѝ.
Скоро и семейството на Виля е въвлечено в надпреварата, когато един от младите Хурмала измисля пъклен план, който да постави Виля в безизходица, и семейството на Виля е въвлечено в надпреварата по вина на недотам находчивата ѝ сестра. Междувременно всички са убедени, че тъкмо Виля знае къде е скрит Наръчникът на наръчниците… Ето защо не ѝ остава друго, освен да го намери, при това час по-скоро! И както се оказва, общата история на разбойническите семейства крие тайни, които изумяват дори и самата нея…

Роман
ISBN 978-619-161-252-9
230 стр., цена 15 лв.

Ленка Бродецка

Изчезналата звезда

Магии, смях, престъпления, разследване и много приключения… Приказен роман, включен в каталога на най-добрите детски книги в света White Ravens 2016.
Една принцеса и нейният баща намират надежда в ярка звезда, която пада от небето в деня на смъртта на кралицата. Звездата вкаменява престъпниците и злото е изкоренено.
Но един ден някой я открадва. Мракът заплашва да превземе кралството и силите на злото надигат глава.
Двамата млади герои – доста самотната Принцеса и новоназначеният Шут, предприемат разследване, за да открият кой е откраднал Звездата.
Читателите от всички възрасти ще бъдат очаровани от тази история за злодеяние и любов с напълно неочаквани сюжетни обрати и разказана със свеж, новаторски език.

Роман
Превод от чешки
Деница Проданова
ISBN 978-619-161-301-4
210 стр., цена 15 лв.

Сири Колу

Ние, Разбойникови, и бандитското караоке

Във време, когато немалко деца рядко посягат към книги, романите на Сири Колу за Разбойникови спечелиха децата в близо 20 страни. „Ние, Разбойникови“ получава наградата за най-добър детски роман, „Финландия Джуниър“, през 2010 г., а три години по-късно книгата печели и най-престижните награди за детска литература в Белгия и Холандия. Тиражите на романите надхвърлят 25 пъти обичайните тиражи за детски книги, а за много читатели Виля е новата Пипи Дългото чорапче.
Там-та-там, ето ги и тях! Вече никой не се съмнява, че Виля е пълноправен член на семейство Разбойникови. И това лято те се впускат в страхотно приключение в продължението на свежия, анархичен детски роман.
Ваканцията на Виля започва лошо – тя трябва да отиде на лагер и да свири на цигулка по цял ден. За щастие, семейство Разбойникови я отвлича, впечатляващо и учтиво. Тогава започва животът на дивия, свободен разбойник, който Виля обича толкова много: кандилкане по черните пътища, къмпингуване на бреговете на езера и хапване на лакомства за разбойници.
Летният фестивал на разбойниците наближава и състезанието по бандитско караоке ще определи следващия крал или кралица на разбойниците! Свирепия Карло се нуждае от находчивата Виля за предстоящия голям финал. Но се оказва, че има сериозни съперници от другите разбойнически банди. Виля пък ще научи за уникалния Наръчник на разбойниците отпреди век и половина, от който е запазен само един-единствен екземпляр. Дали обаче съперниците вече не са го намерили…

Роман
ISBN 978-619-161-281-9
320 стр., цена 17 лв.

Марек Томан

Сладкарница „При Кривогледия Джим“

Бандити, събрани от кол и въже, върлуват по страниците на романа на чешкия писател Марек Томан. Сред най-свирепите е траперът Дяволския Бил. Когато дивото престава да го зове, той прави най–нелогичното за един герой от Дивия Запад - отива на сладкарница. А там се случва нещо още по-странно - изведнъж се увлича по книгите. Главната вина всъщност е на Боженка, чието минало също е тъмно... Тя пристига в градчето Калъч със сандък, пълен с най–известните романи. И грубите мъже започват да се променят.
Този забавен роман предлага престрелки с куршуми, но и с цитати от хубави книги. Изпълнен е с кражби и фалшификати, но и ухае на най–хубавото кафе. А пък сладкишът по време на четене е задължителен - нали действието се развива най-вече в сладкарница...

Роман
ISBN 978-619-161-282-6
160 стр., цена 12 лв.

Павел Чех

Дяволчето

Бандити, събрани от кол и въже, върлуват по страниците на романа на чешкия писател Марек Томан. Сред най-свирепите е траперът Дяволския Бил. Когато дивото престава да го зове, той прави най-нелогичното за един герой от Дивия Запад – отива на сладкарница. А там се случва нещо още по-странно – изведнъж се увлича по книгите. Главната вина всъщност е на Боженка, чието минало също е тъмно… Тя пристига в градчето Калъч със сандък, пълен с най-известните романи. И грубите мъже започват да се променят. Книгата е изключително полезна при работа с млади читатели, защото предлага забавен поглед към творчеството на литературни титани като Херман Мелвил, Александър Дюма, Карл Май и дори Шекспир. Романтична, но също саркастична и най-вече непредвидима, „Сладкарница „При Кривогледия Джим“ ще ни разсмее или пък… разплаче, както всъщност става и със закоравелите престъпници от книгата.

С цветни илюстрации
ISBN 978-619-161-255-0
72 стр., цена 12 лв.

Петра Соукупова

Клубът на странните деца

Това е историята на няколко деца, които се различават безнадеждно от своите връстници. Мила е отнесена, колкото си щеш, а най-много на света обича паяци. Петър е четвъртокласник с вид на първолак. А Катка е пълничко момиче, което е постоянно само... и обича да чете. Към тях се присъединява и Франта – злобен до немай къде, защото доживотен спътник ще са му патериците.
Така негласно се ражда Клубът на различните деца – всяко със свои интереси, но обединени от своето нещастие. Съучениците им се подиграват, а родителите често им се карат.
Само че вместо история за нещастни хлапета, изпълнени с комплекси, Петра Соукупова, една от водещите чешки писателки днес, ни поднася брилянтна история, изпълнена с хумор и приключения.
„Клубът на странните деца” е книга, която натрива носовете на всички, които си мислят, че познават добре живота. Защото героите на Петра са по-мъдри и от най-умните възрастни. Учат се сами от грешките си, но вече знаят най-важното – на този свят всички сме различни и всеки носи в себе си нещо уникално.

Повече информация

Роман
ISBN 978-619-161-277-2
208 стр., цена 15 лв.

Павел Чех

Градината

История за света на децата и възрастните, за търсенето на онова дете вътре в нас. Дори да пропътува света, за да опознае непознатото, човек накрая само си дава сметка, че онова, което търси, ще открие там, откъдето е тръгнал…
Книга, която е колкото за деца, толкова и за възрастни. Всеки човек има мечти, които искат грижи и внимание. Загубим ли въображението си, животът бързо посивява…
Текстът допълва илюстрациите и превръща и читателя в съавтор.
Павел Чех, който се радва на голям успех в родната му Чехия, е вече познат у нас с „Дяволчето“, стопляща сърцето книга, която внушава, че дори и у най-лошия се крие зрънце добро. Писател и художник, той е спечелил най-големите награди за детска литература. Обича обрасли градини, звездното небе, хората с добро сърце, уханието на летните ябълки и на боровата гора, шляенето, олющените стени, ръждясалите ключове, старите кина, тайните. Опитва се да изобрази всичко това върху платното или да го опише и нарисува в книги.

Роман
ISBN 978-619-161-290-1
96 стр. с цветни илюстрации
цена 15 лв.
Превод Деница Проданова

Анна Багряна

Читотин

Едно момиче не може да заспи и се страхува. В главата му се върти нещо, някаква дума, дочута отнякъде. „Читотин, Читотин, Читотин“… Таткото знае отговора: Читотин е онзи, който пречи на децата да заспят.
Когато се връща в леглото си, момичето е посетено от странно същество. Да, това е Читотин, който приема образа на кучето, каквото момичето мечтае да има.
Двамата се отправят на посещение в една приказна страна, където светулки вардят границите, цивилизовани мишоци и плъхове с криле обитават градове с миниатюрни къщи, дърветата са окичени с вълна, а самата кралица носи луната като своя корона…
За съжаление, хората са свикнали да се страхуват от всичко тъмно и черно. Въпреки че тъмнината всъщност не е нито зло, нито добро. Тъмнината си е просто тъмнина. Нощта си е просто нощ. Тя съществува, за да могат всички живи същества да си починат преди началото на новия ден. В крайна сметка, ако няма нощи, няма да има дни, Слънцето просто ще да се умори да свети през цялото време и един ден ще угасне завинаги. Защото и Слънцето има нужда от почивка.
Читотин е този, който пречи на децата да спят. Но не е виновен той, а мислите - те  държат хората будни. За едни са приятни и радостни, за други са тъжни и неприятни.
Кралицата на нощта бди над всички детски мечти. Когато нощните мисли случайно нахлуят в нечия ясна главичка, кралицата се обръща за помощ към своите верни слуги. Например кьм Читотин.
„Читотин“ е носител на специална награда в категорията „Проза за деца“ в Международния литературен конкурс „Коронация слова“ (2014 г.). През 2020 г. е публикувана авторската драматизация на книгата и печели първа награда в „Коронация слова“ в категорията „Пиеси за деца“.

Повече информация

Роман за деца
Превод от украински 
Димитър Христов
двуезично украинско-българско издание с илюстрации
Художник Николай Пашалийски
ISBN 978-619-161-325-0
80 стр., цена 13 лв.

Карин Ерландсон

Ловецът на перли

Магии, смях, престъпления, разследване и много приключения… Приказен роман, включен в каталога на най-добрите детски книги в света White Ravens 2016.
Една принцеса и нейният баща намират надежда в ярка звезда, която пада от небето в деня на смъртта на кралицата. Звездата вкаменява престъпниците и злото е изкоренено.
Но един ден някой я открадва. Мракът заплашва да превземе кралството и силите на злото надигат глава.
Двамата млади герои – доста самотната Принцеса и новоназначеният Шут, предприемат разследване, за да открият кой е откраднал Звездата.
Читателите от всички възрасти ще бъдат очаровани от тази история за злодеяние и любов с напълно неочаквани сюжетни обрати и разказана със свеж, новаторски език.

Роман
Превод от шведски 
Галина Узунова
ISBN 978-619-161-313-7
192 стр., цена 17 лв.

Аня Портин

Радио Попов

Деветгодишният Алфред живее практически сам. Майка му е изчезнала отдавна, а баща му, който постоянно пътува нанякъде, невинаги дори си спомня, че синът мусъществува. Но една нощ нещата се променят. Алфред среща мистериозната Аманда, която се опитва да помогне на всички забравени деца в града.
Със стар радиопредавател, проектиран от руския изобретател Александър Попов, Алфред започва да води тайно нощно радиопредаване, което всички останали забравени деца в града слушат.
Вълнуваща и хумористична, стопляща сърцето история, която напомня за най-обичаните класики на детската литература, като романите на Астрид Линдгрен и Роалд Дал. През 2020 г. „Радио Попов“ е отличена като най-добрата детска книга на Финландия и досега е преведена на 25 езика.

Повече информация

Роман за деца
Превод от фински 
Росица Цветанова
ISBN 978-619-161-327-4
244 стр., цена 17 лв.